Det behöver ditt barn på förskolan

Förskolan jobbar för barns utveckling och med utveckling kommer pillande, hoppande, kännande och en hel del mer. Dagarna på en förskola består mycket av utomhusvistelse, men även målande, smaskiga smoothies eller möjlighet att få testa på att rita med kol.

Med detta sagt är det viktigt att man tänker på att klä sitt barn rätt för en dag på förskolan och att barnet även har varma och tåliga ytterkläder. På en förskola är det inte ovanligt att man är ute både på för- och eftermiddagen och oavsett vilket väder det är ute. Man behöver se till så att barnet är varmt och torrt när det lämnas på förskolan, men även att det finns extra ombyten eller t.ex. regnkläder på plats under hela dagarna.

Majoriteten av alla förskolor använder sig av låd-system till alla barn. Varje barn får en egen krok eller hylla där man kan förvara sina saker. Här behöver barnet ha extra ombyteskläder, t.ex. strumpor, underkläder, två par byxor och två par tröjor. Håller ditt barn på att bli blöj-fri är det naturligtvis bäst att ta med tillräckligt många byxor, strumpor och underkläder för de dagar som potträningen kanske inte går som bäst. Under vintern gäller det såklart att ha extra vantar på plats, varma vinterskor som tål mycket väta och en ordentlig overall för de dagar då snön är som mest.

Utöver kläder så kan det vara skönt att ha med sig något som luktar hemma. Vissa förskolor låter barnen ta med sig egna örngott att trä på kudden till vilan, men även en egen filt eller favoritgosedjuret brukar med fördel få följa med. När man är liten är det mycket som kan kännas läskigt och även om man trivs på förskolan så kan vilan vara den absolut svåraste. Genom att ta med sig något som barnet känner igen och som luktar hemma så känner barnet oftast en mycket större trygghet.