Dags att välja förskola

Det finns flera anledningar till att man som förälder behöver och vill sätta sitt barn på en förskola eller i ett familjedaghem. Den främsta anledningen är att man som förälder själv behöver ta sig iväg till arbetet och utan en inkomst går familjelivet inte ihop. Andra kanske är arbetssökande och behöver tiden till att hitta ett jobb och vissa tycker helt enkelt att förskolan är en utmärkt plats för utveckling av intellekt, kreativitet och social kompetens.

För att du med trygghet ska kunna lämna över ditt barn till andra vuxna är det viktigt att du väljer förskola med stor omsorg. På denna sajt kommer du att få tips och råd om vad du bör tänka på eller fråga efter när du besöker en förskola för första gången, men får även information om barns utveckling och hur det ur ett barns synvinkel kan se ut och kännas när man lämnas av sina föräldrar. På ragensforskolor.se kan du läsa om allt som helt enkelt hör förskolor till och får dessutom en möjlighet att reflektera över vad som blir bäst för just dig och ditt barn.

Oavsett anledningen finns det många bra förskolor att välja mellan. Många förskolor väljer att ha ett specifikt pedagogiskt program, t.ex. Montessori eller Reggio Emilia-inspirerade grundtankar i sin verksamhet. Innan man väljer förskola finns det alltså mycket som man behöver fundera på, t.ex. vilka öppettider förskolan har, om det ska vara en kommunal eller en privat förskola och hur stora man vill att barngrupperna ska vara. Ta god tid på dig att välja en förskola som du tycker om, men glöm inte bort att i vissa områden kan det vara riktigt svårt att få till en förskoleplats på den förskola som man är mest intresserad av. Många föräldrar börjar att titta på förskolor redan innan barnet har fötts till världen, vilket inte är ett helt dumt beslut.